Groeitrend wereldwijd: +17% van de jaarlijkse consumptie sinds 2017. Gewaardeerd door Italiaanse en internationale chef-koks, en zo veel gastronomieliefhebbers.
Vele variëteiten, elk met hun eigen kleur, eigenaardigheid en seizoensgebondenheid:
Geur. Uniek voor elk type.
Smaak. Uniek voor elke soort.
Peridium. Uiterlijk van de buitenste schil.
Gleba. Uiterlijk en kleur van het binnenste, vlezige deel.
Rijping. De periode varieert van het ene type tot het andere.
~ Zwarte Wintertruffel (Tuber melanosporum Vitt)
~ Zwarte zomertruffel (Tuber aestivum Vitt)
~ Witte truffel (Knolmagnatum Pico)
~ Bianchetto-truffel (Knol albidum Pico)
Truffels zijn zeer gewild en kostbaar, net als diamanten. Ze hebben een unieke symbiotische relatie met specifieke bomen en hun territorium, waardoor ze een uniek aroma krijgen. Ze worden in hun seizoen vers van hun wortels geoogst.
WINTER ZWARTE truffel
Knol Melanosporum Vitt
Oogst: november/maart
Sterke, aromatische geur, zoet, verrukkelijk, veelzijdig.
ZWARTE ZOMERtruffel
Knol Aestivum Vitt
Oogst: juni/augustus
Delicate geur, met een aangename en milde smaak.
WITTE WINTERtruffel
Knol Magnatum Pico
Oogst: oktober/december
Intense, doordringende, delicate knoflookgeur.
BIANCHETTO-truffel
Tuber Borchii Vitt
Oogst: januari/april
Scherpe smaak en krachtig knoflookaroma.