shop franchise truffleat 15

HOOFDSTUK 9: Leren omgaan met een franchise

Leren omgaan met een franchise

Er zijn veel mensen die franchises over de hele wereld bezitten. Maar als je nog moet springen op de franchise bandwagon zijn er zeker een aantal dingen over het bezit van een die je zou willen overwegen. Als je er ooit van hebt gedroomd om je eigen bedrijf of winkel te bezitten, maar het talent of de drive hebt gemist om je eigen bedrijf van de grond af aan te creëren, is een franchise een eenvoudige winkel waarmee je de populariteit kunt hebben die je wilt, maar de ervaring van het bezitten van je eigen winkel. In wezen zijn franchisenemers winkeleigenaren, behalve dat ze gewoon de reputatie van het bedrijf gebruiken om te slagen. Er is echter niets mis met deze praktijk, omdat miljoenen mensen over de hele wereld zich bezighouden met het kopen en bezitten van franchises van een ander bedrijf.

Als u echter een franchise wilt bezitten, zijn er enkele principes over het beheren van een franchise die u waarschijnlijk zou moeten weten! Om te beginnen is het eerste dat je moet beseffen over het bezitten van een franchise dat het is als je eigen mini-winkel die is gekloond van een andere. Je bent de baas van de franchise en je kunt ook de managers, werknemers en de hele operatie van de franchise helemaal verhuren! In wezen bent u als franchisenemer degene die verantwoordelijk is voor de acties van de werknemers en u bent ook degene waar anderen naartoe gaan met vragen, zorgen en zelfs noodsituaties.

Het beheren van een franchise, als u de franchise-eigenaar bent, vereist zeker geduld en standvastige toewijding. Het starten van een bedrijf is al moeilijk genoeg, maar het starten van een bedrijf dat al jaren ervaring heeft om een reputatie op te bouwen, kan nog moeilijker zijn, simpelweg omdat je normen hebt die al zijn vastgesteld. Met andere woorden, de verwachtingen van de mensen die uw franchise bezoeken, verschillen niet van de verwachtingen die ze hebben op een van de andere winkellocaties!

Een ander ding dat het beheer van een franchise met zich meebrengt, is het vermogen om te vertrouwen. Er zijn veel mensen die franchises kopen om een inkomstenstroom te hebben waarop ze kunnen rekenen, maar dit omvat ook het inhuren van managers en assistent-managers die u kunt vertrouwen om de winkel te runnen. Ervan uitgaande dat u er niet voor een groot deel van de tijd zult zijn, zoals winkeleigenaren zelden zijn, zijn de hoofdmanagers degenen die te maken hebben met werknemers, gasten van het bedrijf en andere klanten ook! Dit gaat allemaal terug op het inhuren van de juiste soort mensen en je zult zeker de juiste mensen willen inhuren voor het beheer van het restaurant als je ervoor kiest om het grootste deel van de tijd niet betrokken te zijn!

Het leren beheren van een franchise kan een geweldige leerervaring zijn en er zijn allerlei redenen waarom u er misschien in wilt investeren. Zoals gezegd, gebruiken franchises in wezen de reputatie van een reeds gevestigd bedrijf om te groeien en geld te verdienen! In feite zijn franchisewinkels de ruggengraat van veel verschillende soorten bedrijven in onze samenleving, en zonder hen zouden er veel mensen verloren gaan!