shop franchise truffleat 3

HOOFDSTUK 5: Het nadeel van het bezitten van een franchise

Het nadeel van het bezitten van een franchise

Franchise mogelijkheden bestaan over de hele wereld vandaag. In feite zijn franchises in wezen waar de hele wereld uit bestaat als je echt nadenkt over alle verschillende mogelijkheden die er zijn. Gezien het feit dat één bedrijf alleen al waarschijnlijk duizenden franchises heeft die al in de Verenigde Staten en over de hele wereld zijn gevestigd, is het absoluut veilig om te zeggen dat er meer dan 5 tot 10 miljoen franchisepunten bestaan in vele delen en hoeken van de wereld! Er zijn zeker voordelen aan het bezitten van uw eigen franchise van een bedrijf, omdat het in wezen is als het bezitten van een kleiner deel van het bedrijf zelf. Franchise-eigenaren mogen het grootste deel van de winst die in hun bedrijf komt houden in ruil voor meestal een bescheiden royaltyvergoeding van hun winst die naar het hoofdkantoor van het bedrijf wordt teruggestuurd.

Aan de andere kant kunnen er echter enkele nadelen zijn aan het bezitten van een franchise. Het eerste nadeel van het bezitten van je eigen franchise is dat je niet echt je eigen bedrijf zult bezitten, ook al heb je je eigen winkel of andere bedrijfslocatie! Veel mensen hebben de wens om hun eigen winkel te openen en zelf een bedrijf te creëren, maar het bezitten van een franchise is niet waar het allemaal om draait.

In feite betaalt u in wezen voor een auteursrechtvergoeding om de reputatie van het bedrijf waarvoor u werkt te kunnen gebruiken! Inderdaad, door het bezitten van een franchise werk je in wezen voor dat bedrijf. Waarom vereist McDonald ’s of Burger King anders een deel van de winst van uw franchise? Een franchisenemer-eigenaar werkt in wezen aan zijn franchiselocatie om meer winst terug te sturen naar het hoofdkantoor van het bedrijf, ook al is dat niet de manier waarop velen erover zouden willen denken.

Een ander nadeel van het bezitten van een franchise kan echter het contract zijn waar je jezelf in hebt opgesloten. Gezien het feit dat de gemiddelde contractduur voor een franchisenemer meestal 15 tot 20 jaar is bij het begin, zou het echt moeilijk zijn om eruit te komen als een franchisenemer in de eerste plaats moeite had om de populariteit van de franchisewinkel van de grond te krijgen. Bovendien kan er zelfs sprake zijn van een flinke schending van de contractkosten als uw franchise het in feite niet zo goed doet als verwacht en binnen de eerste paar jaar faalt!

De hulp en middelen die een franchise-eigenaar van het bedrijf kan ontvangen, zijn misschien niet alles waard wat ook aan het hoofdkantoor van het bedrijf wordt betaald! Veel hoofdkantoren van bedrijven hebben eigenlijk gigantische opstartkosten, jaarlijkse kosten en royalty ’s die met hen moeten worden gedeeld, maar als de eigenaar van de franchise-winkel niet in staat is om voldoende hulp of training te krijgen, kan de hele kans in de eerste plaats verloren gaan.

Het overwegen van al deze dingen voordat je de weg opgaat om je eigen franchise te openen, is erg belangrijk. Het is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle implicaties van het bezitten van een franchise begrijpt, maar ervoor te zorgen dat u de totale inzet begrijpt, is ook belangrijk!