shop franchise truffleat 4

HOOFDSTUK 15: Alternatieven voor het bezitten van een franchise

Alternatieven voor het bezitten van een franchise

Het bezitten van een franchise kan een inspanning zijn die slechts door enkelen wordt gedaan, omdat er zoveel verantwoordelijkheden zijn die moeten worden overwogen. Aan de ene kant is de franchisenemer verantwoordelijk voor alle aspecten van de bedrijfsfranchise, wat als een goede zaak kan worden beschouwd, maar aan de andere kant is hij ook verantwoordelijk voor de persoonlijke financiering van de hele franchise. Er is absoluut geen manier om de persoonlijke en financiële verplichtingen die een franchise-eigenaar moet maken. Voor veel mensen betaalt al dit harde werk zich uiteindelijk gewoon niet uit! Om deze reden zijn er veel mensen die uiteindelijk besluiten om geen franchise te bezitten, maar ze vertrouwen op een andere techniek om de franchise te verwerven die ze willen.

Het franchisepartnerschap

Zoals gezegd neemt het bezitten van een franchise veel financiële rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid. Dit is iets dat veel mensen slecht uitgerust zijn om te verwerken, ook al willen ze misschien de franchise bezitten wat ze willen! Aan de andere kant kan een franchise-partnerschap precies de optie zijn waarnaar ze op zoek zijn. Zoals in elk partnerschap is een franchisepartnerschap afhankelijk van beide mensen die bij het bedrijf betrokken zijn. De ene partij maakt de helft van de financiële verplichting, terwijl de andere partij de andere helft maakt. Natuurlijk kunnen er ook verschillende andere zakelijke overeenkomsten zijn, zoals dat een partij de enige financiële verplichting kan aangaan om de franchise te kopen in ruil voor het grootste deel van de winst voor een bepaalde tijd.

Franchise-partnerschappen kunnen een geweldige manier zijn om zelf een hele franchise te bezitten en het stelt je zeker in staat om meer vrijheid en ontspanning te hebben in de dingen die worden gedaan. In plaats van iedereen alleen in te huren om de franchise te runnen, is uw partner bijvoorbeeld net zo verantwoordelijk voor het helpen inhuren van managers, assistent-managers en andere werknemers.

Aan de andere kant, hoewel, zo snel als een franchise-partnerschap wordt gemaakt, kan het ook worden vernietigd. Als je ooit het gezegde hebt gehoord dat er maar “één slechte appel nodig is om de partij te bederven”, dan is dit hier zeker waar. Hoewel een persoon van de franchise-partnerschap misschien echt in het bedrijf zit en zichzelf op een eerlijke manier gedraagt, zijn er genoeg andere mensen die misschien gewoon geïnteresseerd zijn in het maken van een snelle dollar en dan eruit trekken! Dit kan vooral verontrustend zijn als de persoon die uiteindelijk het contract ontkent degene was die het minste bedrag aan financiële verplichtingen jegens het franchisebedrijf had.

Alles bij elkaar genomen zijn franchisebedrijven echter een perfecte gelegenheid voor iedereen die niet zelf een heel bedrijf wil bezitten. Deze mogelijkheden bieden een uitstekende manier voor twee of meer mensen om betrokken te zijn, zodat de verantwoordelijkheden en verplichtingen, financieel of anderszins, niet allemaal op één paar schouders of op één enkele back-account rusten!