shop franchise truffleat 6

HOOFDSTUK 13: Een succesvolle franchisemogelijkheid creëren

Creëren van een succesvolle franchisemogelijkheid

Er zijn veel bedrijven die besluiten om een winkel met één keten te blijven en de ladder van financiële overheersing op te gaan door simpelweg alle winkels en verkooppunten te controleren die ze openen. Aan de andere kant zijn er ook bedrijven die besluiten om hun winkel iemand anders te laten worden door het publiek een kans te geven om een franchise te openen. Beide ideeën zijn belangrijk, maar het creëren van een franchisemogelijkheid voor geïnteresseerde partijen is iets heel belangrijks dat goed zou zijn voor het hele bedrijf om te doen. Tenzij u franchises zoveel mogelijk vrijheid in hun contracten toestaat, is de kans groot dat u wilt dat ze zo dicht mogelijk bij het beleid en de producten van het bedrijf blijven om de bedrijfsnaam niet te bezoedelen!

Grote bedrijven zijn degenen die vooral anderen toestaan om franchisewinkels te openen, maar er zijn ook andere kleinere bedrijven die het zeker moeten toestaan. Kleine steden met winkels, restaurants en winkels die erg populair zijn bij de stedelingen, moeten bijvoorbeeld zeker overwegen om anderen toe te staan franchises op andere plaatsen te openen. Als u een winkeleigenaar in een kleine stad bent en een franchisemogelijkheid wilt creëren voor geïnteresseerde personen, zijn hier een paar richtlijnen om te onthouden over het succesvol maken van de franchisemogelijkheid:

Het is jouw bedrijf!

Of je dit uiteindelijk zult onthouden, is aan jou en hoe hard je over het contract onderhandelt, maar de belangrijkste les om hier te onthouden is dat een franchise winkel van je bedrijf nog steeds jouw bedrijf is, maar het is slechts een uitbreiding van de producten en diensten die je aanbiedt aan mensen in je buurt. Wanneer iemand u benadert om te vragen of franchisewinkels zijn toegestaan, kunt u onmiddellijk “nee” antwoorden, maar u moet zeker heroverwegen omdat franchisemogelijkheden een goede zaak zijn voor zowel het hele bedrijf als de persoon die er een wil starten.

Een ander probleem dat gepaard gaat met het onthouden van het hele bedrijf en de naam ervan, is het feit dat u als bedrijfseigenaar het grootste deel van het contract met de franchisewinkel onder controle krijgt. Als u niet wilt dat een bepaald aspect van uw bedrijf verandert, zoals de zitstijl of de bedrijven waarvan u benodigdheden koopt, moet dit allemaal in het franchisecontract worden vermeld! Alles wat te maken heeft met hoe de franchise zich presenteert, is ook erg belangrijk, zodat de bedrijfsnaam geen slechte reputatie verdient!

Spell out alles!

Naast ervoor te zorgen dat de franchise-eigenaar uw wensen voor de franchise zelf kent, is iets anders dat u zeker wilt doen, alles in het contract zelf beschrijven. Alles duidelijk maken voor de franchise-eigenaar is belangrijk, dus niemand is in de war!

Al deze dingen zijn belangrijk bij het starten van een franchisemogelijkheid van uw bedrijf voor diegenen die geïnteresseerd zijn om ze te bezitten! Op zijn beurt betekenen franchises die in de bedrijfsnaam worden gemaakt in wezen meer winst voor u op de lange termijn, wat nog een andere reden is waarom ze als een goede onderneming worden beschouwd om te volgen!

Similar Posts