shop franchise truffleat 14

HOOFDSTUK 10: De online franchise-ervaring

De online franchise-ervaring

Als je ooit je eigen franchise in de offline wereld hebt willen maken, maar gewoon niet de kans hebt gehad om het te bereiken, dan zou een suggestie zijn om het World Wide Web te gebruiken als je eerste bron voor een franchise die je kunt bezitten. Je zult zien waarom het bezitten van een online franchise een goede kans is in de volgende paragrafen, maar het belangrijkste voordeel van het bezitten van een online franchise is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de details die gepaard gaan met het bezitten van een fysieke winkel. Online franchises hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over bouwinspecties of dat hun gebouw veilig is, en ze hoeven zich ook geen zorgen te maken over het opslaan van producten omdat alles rechtstreeks vanaf een website wordt gedaan!

Wat is een online franchise?

Natuurlijk is het belangrijkste dat men moet weten over online franchises is wat ze zijn en hoe ze kunnen worden verworven. Voor degenen die het nog niet weten, maar online franchises zijn in wezen uitbreidingen van andere soorten winkels op internet of buiten het internet in de echte wereld. Een voorbeeld is een website die u maakt die producten rechtstreeks van een bedrijf verkoopt. Dit soort websites staan bekend als retailers, maar u kunt mogelijk een overeenkomst sluiten met het bedrijf zelf om de producten rechtstreeks naar uw klanten te laten vallen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van producten in bulk en het opslaan ervan, maar de goederen worden verzonden zoals ze zijn besteld bij klanten op uw website.

De voordelen van een online franchise

Zoals gezegd, zijn er enkele voordelen van een online franchise die u zeker zult genieten en die voordelen werden hierboven uiteengezet. Maar om samen te vatten, online franchises hoeven zich geen zorgen te maken over productruimtes voor de dingen die ze verkopen, ze hoeven zich geen zorgen te maken over de bedrijfsruimte en of een fysieke winkel groot genoeg is om al zijn klanten te huisvesten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen aan het bezitten van een online franchise. Het nadeel is dat uw bedrijf of franchise veel meer reclame- en marketingverantwoordelijkheden zal hebben. Natuurlijk, als je naar het World Wide Web bent gekomen na jarenlange “echte wereld” marketing- en reclame-ervaring te hebben gehad, dan kun je eigenlijk behoorlijk succesvol zijn met deze onderneming. Aan de andere kant, net zoals de meeste franchises en bedrijven falen in de offline wereld, falen ze ook in de online wereld. Er zijn veel redenen hiervoor; de belangrijkste is echter dat individuen en hun franchisebedrijven gewoon niet genoeg tijd of geld besteden aan de reclame van het bedrijf en zijn producten.

Al met al zijn online franchises echter een geweldig idee om je eigen winkel te bezitten als je ooit de wens hebt gehad om dit te doen. Ze kunnen enkele van de beste kansen bieden tegen minimale prijzen en er is ook veel ruimte voor groei, zodat uw franchise de beste kan zijn op het World Wide Web!