shop franchise truffleat 5

HOOFDSTUK 1: Wat is een franchise?

Wat is een franchise?

Er zijn veel verschillende soorten zakelijke kansen, maar een van de kansen die veel mensen regelmatig grijpen, is de kans om een echte inkomstenstroom te creëren door een deel van het bedrijf te bezitten. Deze worden eigenlijk meestal het bezit van aandelen in het bedrijf genoemd, maar er is ook een andere manier om naar dit scenario te kijken. Als je je ooit hebt afgevraagd wat een franchise precies is, maar nooit echt de kans hebt gehad om alles te ontdekken wat ermee gepaard ging, is dit de perfecte kans om alles te leren wat je wilde weten over het starten van een franchise!

De franchise-ervaring

Maar wat is een franchise eigenlijk? Simpel gezegd, een franchise is een uitbreiding van een ander bedrijf; ze gebruiken dezelfde borden, advertentiemethoden, producten en diensten van het bedrijf waarvan het is afgeleid. Vrijwel elk type bedrijf kan worden gefranchiseerd als de voorwaarden in het bedrijfscontract zijn vastgelegd. Restaurants zoals McDonald ‘s, Burger King en zelfs Wendy’ s hebben de mogelijkheid om franchise te krijgen. Andere winkels, zoals Starbucks, speciaalzaken, evenals tal van andere restaurants en winkels hebben de mogelijkheid om een franchise van zichzelf te creëren. Met andere woorden, franchises zijn in wezen klonen van het bedrijf, maar de franchisenemer kan afzonderlijke beslissingen nemen, los van het bedrijf zelf.

Het bezitten van een franchise moet echter niet worden verward met het bezitten van een echte winkel van het bedrijf. Afhankelijk van wat de franchise is en waar deze zich bevindt, kan men meer geluk hebben met het bezitten van een echte winkel van het bedrijf dan hij of zij zou doen met het bezitten van een franchise! Dat probleem is echter discutabel, maar een franchisenemer kan dezelfde situaties ervaren als de bedrijfseigenaren.

Hoewel het bedrijf dat een franchise uit zichzelf had gecreëerd nog steeds enige controle heeft over de franchise zelf, zoals de specifieke voedingsmiddelen die worden gebruikt als de franchise een restaurant is, zijn er enkele beslissingen die de franchisenemer kan nemen die geen invloed hebben op het bedrijf als geheel. Franchiseigenaren mogen bijvoorbeeld meestal de zitstijl in hun restaurant of winkel wijzigen, evenals de prijzen van de producten zelf. In bepaalde gevallen kunnen bepaalde aspecten van de producten ook worden gewijzigd met toestemming van het bedrijf. Als u echter een franchise bezit, is het het beste om contact op te nemen met het bedrijf zelf om ervoor te zorgen dat u wijzigingen kunt aanbrengen zonder het hele contract te negeren!

Al met al zijn franchises geweldige ervaringen om te hebben en er zijn allerlei voordelen die je kunt genieten van het bezitten van een. Het zijn zeker geweldige kansen om te profiteren van als je het kapitaal hebt om aan de slag te gaan! Franchises zijn in wezen klonen van een ander bedrijf en op deze manier kunnen franchisenemers de meeste beslissingen nemen en het hele bedrijf zelf ervaren!

Similar Posts